Australian Open begonnen!

Algemeen

Geplaatst op 17 januari 2022 door Youp Meesters

Van 17 tot en met 30 januari zal er in Melbourne Park worden gestreden om het kampioenschap van het eerste grandslamtoernooi van het jaar, de Australian Open. Dit jaar is extra speciaal omdat zowel Nadal, Federer als Djokovic nu 20 Grand Slams op hun naam hebben staan. Twee van deze drie spelen dit jaar niet, Federer vanwege een knieblessure en Djokovic vanwege belonefobie. Goed nieuws voor Nadal dus! Dit jaar maakt Nadal daardoor namelijk kans om geschiedenis te schrijven en als eerste man ooit de 21e Grand Slam te pakken!! Daarvoor moet hij eerst dus wel nog even de Australian Open winnen…

Want hoe werkt dat eigenlijk, zo’n Grand Slam? Officieel betekent de term “Grand Slam” het winnen van alle vier de grandslam toernooien (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open) in hetzelfde jaar; een zeer zeldzame prestatie! Met het winnen van een Grand Slam wordt echter in de meeste gevallen het winnen van een grandslamtoernooi bedoeld. Federer, Nadal en Djokovic hebben in deze context dus allen 20 (losse) grandslamtoernooien gewonnen.

De finales zijn op zaterdag 29 januari (06:00 NL-tijd, enkel vrouwen) en zondag 30 januari (09:30 NL-tijd, enkel heren).

Deel dit artikel

Geef een reactie