Voorjaarscompetitie 2021

Algemeen

Geplaatst op 21 november 2020 door Luuk Bartels

10 april brandt de KNLTB voorjaarscompetitie weer los. Al velen jaren is Tenniphil actief in deze competitie die zowel in het voor- als najaar gespeeld wordt. Afgelopen jaar is de voorjaarscompetitie niet door gegaan en de najaarscompetitie vroegtijdig stil geld wegens corona. We gaan er vanuit dat we in april weer wedstrijden kunnen spelen en dat de competitie afgemaakt kan worden.
De voorjaarscompetitie duurt 7 speeldagen en is steeds op een zaterdag of zondag (hangt af van het team waarin je speelt). Het is gebruikelijk om de speeldag aan te vangen met een teamontbijtje bij een teamlid thuis die een voedingsrijke maaltijd bereidt voor de rest van het team. Dit is het ideale moment om te zien we er het minst brak is en wie de laatste singel speelt. Met de tactiek en de teamopstelling op zak wordt er afgereisd naar de speellocatie. De helft van de keren speel je thuis, op het sportcentrum, en de ander keren is het een stukje reizen naar waarschijnlijk een hele burgerlijke vereniging. Samen met de tegenstander wordt een nog een koffietje en een taartje genomen om hierna te beginnen met de eerste twee partijen. Soms kan een repa-radler trouwens ook nuttig zijn, zeker als je de hele nacht op de N8W8 bent geweest.
Afhankelijk van de competitie die je speelt, worden er op een dag 5, 6 of 8 wedstrijden gespeeld die elk gaan om 2 gewonnen sets. Tenniphil heeft 9 teams die op verschillende niveaus uitkomen. Afhankelijk van de speelsterktes van de teamleden, te zien op mijnknltb.nl, wordt je in een poule ingedeeld. De speelsterktes die je volgend jaar hebt zijn overigens net bekend gemaakt op de KNLTB site. In de competitie kan je deze rating verbeteren door te winnen van gelijkwaardige spelers.
Een goede speelsterkte is natuurlijk leuk, maar we weten allemaal dat de competitie eigenlijk vooral draait om Daltons. En het liefst Daltons uitdelen, want dan worden er ook nog punten gepakt. Afgelopen najaarscompetitie heeft Tenniphil 18 keer een set met 6-0 gewonnen en maar liefst 79 sets met 6-0 verloren. Hiermee zijn we wel kampioen van de derde helft. De grootste winnaar van Tenniphil is Ernest Liebeton die de hele competitie 10 keer heeft mogen aanzetten voor een Dalton. De 2e en 3e plek worden gedeeld door Mart van der Kuil en Rens van den Bos met 7 Daltons. Thomas Wierikx heeft de meeste sets gewonnen met 6-0, namelijk 4 keer. De Tenniphiliaan met de hoogste rating (9,999) is overigens Luka Brandsma onder het motto ‘Hoe hoger, hoe beter’.
De competitiedag wordt gebruikelijk afgesloten met wat drankjes op het terras met de tegenstander en daarna een maaltijd bij onze sponsor café de V.
De inschrijvingen voor de voorjaarscompetitie staan nog maar eventjes open dus schrijf je snel in! Als je nog vragen hebt over de competitie kan je deze gerust stellen aan onze Comm. Competitie Annefleur.

Schrijf je hier in: https://tenniphil.nl/activiteit/voorjaarscompetitie/

Deel dit artikel

Geef een reactie