Competitieweekend 3

Uncategorized

Geplaatst op 30 september 2020 door Luuk Bartels

Afgelopen weekend traden de teams van Tenniphil wederom aan voor de KNLTB competitie. Het is de derde week in de competitie en er is al hard gestreden. Sommige teams hebben stappen gezet richting het kampioenschap, terwijl andere teams vechten tegen degradatie.

Op zaterdag kwamen 3 teams in actie. Gemengd 2 kwam deze week niet tot spelen, omdat hun wedstrijd was uitgesteld.

Gemengd 1 verloor de dag nipt door 3-2 te spelen tegen Kralingen. De punten van Tenniphil werden knap gepakt door Youp en Lotte die allebei een gewaagde tegenstander hadden. Ook in de borrel was de tegenstander erg enthousiast en werd er zelfs een poging gedaan voor de club van 10. Na een snelle start werd de poging echter gestaakt na het derde biertje.

Heeren A begon de dag met een eerste plek in de stand. Aan hun was de taak om de voorsprong uit te breidde tegen de heren van Berkenrode die laatste staan. Dit is goed gelukt, want er werd gewonnen met 5-1. Alleen Jeroen verloor zijn partij waarvoor hij zeker een dalton heeft getrokken.

Heren 2 verloor helaas met 5-1 en staat hiermee bovenaan het rechter rijtje.

Op zondag begon de dag al goed met een hele sterke overwinning van Jongens 2. Een halfuur na aanvang werden de eerste biertjes al gedronken, echter zonder tegenstanders want die waren niet komen opdagen.

Mannen 1 won thuis met 4-2 van de direkte concurrent door 2 dubbeloverwinningen en overwinningen van Rik en Christian in de singel. Hiermee komen ze op plek 3 in de stand op maar 2 punten afstand van de koploper!

Heren 3 ontweek nipt de teamdalton dit weekend door een knappe overwinning van Abram, 7-6 3-6 6-3. Ook hier vloeide het bier na de wedstrijd met een dalton voor Diederik, Abel en Floris.

Dames 1 speeldde in Brielle 3-3 gelijk. Punten werden gepakt door Frederiek en Sietske in de singel en door Frederiek en Eline in de dubbel. Met een vierde plek in de stand domineren ze hiermee de middenmoot.

Gemengd 1 op zondag had het zwaar in Oosterhout en kopte de teamdalton. Volgende week spelen ze tegen de nummer 6, terwijl Tenniphil op plek 7 staat. Kansen om punten te pakken dus!

Uiteraard wordt er aankomend weekend weer getennist door onze 9 teams. Helaas kan er niet fysiek worden aangemoedigd, maar ze volg de teams vooral op de insta en whatsapp!

Tot volgend weekend!

Deel dit artikel

Geef een reactie